SHENZHEN, 05. travnja 2017.

«Priča o oblaku» gostuje u Kini

Najstarija predstava Male scene za najmlađe iz ciklusa «Priča o...», «Priča o oblaku» izvest će se u tijekom travnja u Kini čak 20 puta!

Od 1. do 16. travnja «Oblak» će se predstaviti u Shenzhenu, a svakog će vikenda igrati po četiri izvedbe. U Chongqingu, publika će ovu iznimnu predstavu autora Roberta Frabettia i Ivice Šimića vidjeti od 22. do 30. travnja, a cijelo se gostovanje odvija u organizaciji kompanije Little Orange Castle iz Shenzhena.

«Priča o oblaku» namijenjena je djeci od 18 mjeseci do 5 godina, igra se za najviše 50 gledatelja, a predstavu izvodi redatelj i jedan od autora teksta - Ivica Šimić.

Ova kultna predstava Male scene praizvedena je 2002. godine, a od onda je odigrala više od 500 puta u Europi, Africi i Aziji na hrvatskom i engleskom jeziku, a u Kini će se izvoditi uz simultani prijevod na kineski jezik.

Scenografiju za «Priču o oblaku» osmislila je kiparica Dunja Niemčić, a oslikali su je akademski slikari Anina Lasta Budor i Robert Budor. Predstava je dobila nagradu ASSITEJ-a za najbolju predstavu za djecu u Hrvatskoj 2003. godine, a na istom je festivalu Ivica Šimić nagrađen za najboljeg glumca. Scenografija «Oblaka» izložena je na Zagrebačkom salonu gdje je također dobila priznanje.

Nakon svake izvedbe održat će se i radionica s roditeljima i djecom, a Šimić će također održati i nekoliko predavanja o kazalištu za najmlađu publiku.