CHENGDU, 19. rujna 2019.

Nagrada profesorici Anđelki Plenković-Moraj

Na svečanosti u Chengduu, glavnom gradu pokrajine Sičuana, prestižna Nagrada prijateljstva Tianfu dodijeljena je profesorici zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Anđelki Plenković-Moraj koja već dugi niz godina uspješno surađuje s Institutom za biologiju u Chengduu Kineske akademije znanosti.

Zahvaljujući njezinom predanom radu i entuzijazmu ova znanstvena suradnja proširila se na čitav niz područja, uključujući i suradnju nacionalnih parkova u Hrvatskoj i Kini na temu održivog razvoja, održivog turizma i zaštite okoliša. Ova znanstvena suradnja postala je jedan od modela zajedničkih projekata pa su tako Institut za biologiju iz Chengdua i zagrebački Prirodoslovno-matematički fakultet partneri u projektu znanstvenih laboratorija priznatih i u okviru Inicijative Pojas i put što predstavlja veliko priznanje za njihov dosadašnji rad i buduće planove.

Na svečanosti u Chengduu, na kojoj su bili brojni prijatelji i suradnici profesorice Plenković-Moraj te predstavnici pokrajinskih i gradskih vlasti, bio je i veleposlanik Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini mr. sc. Dario Mihelin.