Macao, 17. listopada 2017.

Održan GTEF (Global Tourism Economy Forum) u Macau

Godišnja konferencija o globalnom turizmu, GTEF «Global Tourism Economy Forum»  održana je u Macau 16. i 17.listopada, a ovogodišnji partneri koji su se posebno predstavili u sklopu dvodnevne turističke manifestacije bile su zemlje inicijative Kina plus 16 među kojima je i Hrvatska.

Hrvatsku delegaciju vodio je državni tajnik u Ministarstvu turizma Frano Matušić koji je sudjelovao u panel diskusiji dužnosnika i biznismena iz privatnog sektora, a koji su razgovarali o prednostima javno-privatnog partnerstva u turizmu, očekivanjima i ambicijama.

Na ovogodišnjem skupu, na kojem je sudjelovalo više od 200 predstavnika kineske turističke industrije, te lideri turističke industrije svijeta kao i glavni tajnik UNWTO-a Taleb Rifai, posebno su se predstavile zemlje Srednje i Istočne Europe iz formata Kina plus 16, koje su imale zajedničke promotivne aktivnosti te poslovne razgovore i predstavljanja zajedničkih potencijala. Među brojnim bilateralnim razgovorima, državni tajnik Matušić posebno se susreo s glavnom tajnicom GTEF-a, utemeljiteljicom Foruma, poslovnom ženom i milijarderkom Pansy Ho koju je pozvao da posjeti Hrvatsku, što je ona rado i prihvatila.