HONG KONG, 26. svibnja 2017.

Održane poslovne radionice Sell Croatia u Šangaju i Hong Kongu

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice i Slovenske turističke organizacije u Šangaju i Hong Kongu su održane poslovne radionice Sell Croatia and Slovenia – zajednički nastup dviju zemalja na kineskom tržištu. Radionica u Šangaju je održana 23. svibnja, dok je radionica u Hong Kongu održana 25. svibnja. U Hong Kongu nazočna je bila i lady Ivy Wu, počasna konzulica RH. U uvodnim govorima na početku jutarnjeg i popodnevnog dijela predstavljanja, hrvatski veleposlanik Nebojša Koharović, te njegov slovenski kolega Janez Premože govorili su o potencijalima Hrvatske i Slovenije u turizmu te sve većem interesu kineskih turista za našim destinacijama.

Na radionici u Šangaju u jutarnjem dijelu poslovne radionice sudjelovalo je 30 stranih sudionika iz 20 tvrtki, dok je u popodnevnom dijelu radionice sudjelovalo 65 stranih sudionika iz 40 tvrtki. Od domaćih sudionika radionici je prisustvovalo 9 hrvatskih predstavnika -  Gulliver Travel, Turistička zajednica Ličko-senjske županije, Kompas Zagreb d.d., Limea Travel, Dubrovnik & Neretva County Tourist Bord, Intours DMC, Turistička zajednica grada Zagreba, Uniline d.o.o. i AMATHUS.

Na radionici u Hong Kongu u jutarnjem dijelu poslovne radionice je sudjelovalo 18 stranih sudionika iz 17 tvrtki, dok je u popodnevnom dijelu radionice sudjelovalo 66 stranih sudionika iz 49 tvrtki. Od domaćih sudionika radionici je prisustvovalo 11 hrvatskih subjekata. Među hrvatskim tvrtkama koje su sudjelovale na radionici su Hotel Marmont Heritage Split, Uniline, Amathus, Adria Happy Tours, Turistička zajednica grada Zagreba, ATI, Intours, TZŽ Dubrovačko neretvanske, Kompas Zagreb, Turistička zajednica Ličko-senjske županije i Gulliver.