HANGZHOU, 24. rujna 2017.

Ministri kulture u obilasku sjedišta Alibabe

Nakon završetka središnjeg plenarnog susreta između minstara kulture Kine i ministarskih delegacija šesnaest zemalja srednje i istočne Europe (CEEC), u sklopu Trećeg foruma o kulturnoj suradnji u nedjelju, 24.rujna, ministri su posjetili sjedište Alibabe, najveće kompanije za e-trgovinu čiji je utemeljitelj Jack Ma upravo iz Hangzhoua.

Povijest Alibabe, kompanije koja se razvila iz vizionarskih ideja Jacka Ma i njegovih suradnika i danas predstavlja jedan od najpoznatijih kineskih koncerna koji obuhvaća e-trgovinu, medije, logistiku i tržište kupovine i zabave, prikazana je u muzeju Alibabe kojega je posjetila i hrvatska delegacija koju je vodila ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. Domaćin ministrima bio je Lao Dong iz Alibaba Pictures kompanije.

S obzirom da naša zemlja postaje sve traženija destinacija za snimanje filmova, upravo u filmskoj i kreativnoj industriji postoji potencijal suradnje s Alibabom, naročito zbog činjenice da se kompanija Jacka Ma okreće novim tržištima i sektorima.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana