Changchun, 23. kolovoza 2019.

Predstavljanje hrvatskih proizvoda u Changchunu, pokrajina Jilin

U Changchunu, glavnom gradu sjeverne kineske pokrajine Jilin u petak, 23. kolovoza 2019. svečano je otvoren 12. Sajam Kine i država Sjeverne Azije, na kojemu redovito izlažu i njemački izlagači kao posebni gosti iz Europe.

Na svečanom otvaranju sudjelovali su pokrajinski i gradski dužnosnici koji su naglasili industrijski, trgovinski te infrastrukturni značaj ove pokrajine te Changchuna, grada od gotovo osam milijuna stanovnika.
I ovoga puta, na ovom velikom i značajnom sajmu predstavljaju se i izlagači DEZ-a (Deutsche Europaeische Zentrum) iz Frankfurta, a u sklopu DEZ-ovog paviljona je i po prvi put hrvatski štand od 120 četvornih metara. Izloženi su proizvodi hrvatskih izvoznika u Njemačku koji se prodaju uglavnom putem tvrtke Budimir iz Bad Homburga pored Frankfurta. Među osamdesetak proizvoda uglavnom prehrambene i vinske industrije nalaze se i oni Dubrovačkih podruma, Kutjeva, Feravina, Francka, Iločkih podruma, Solane Pag, Gavrilovića, Kraša, Cetine....
Uzorci izložbenih proizvoda na hrvatskom štandu ostat će godinu dana, kao i ostali proizvodi u paviljonu DEZ-a. U tom razdoblju obilazit će ih dobavljači iz Kine i predstavnici najvećih trgovačkih kuća koji će tijekom iduće godine naručivati izložene proizvode u skladu sa svojim interesima i potrebama. Izradu deklaracija, prijevod na kineski jezik i ostale potrebne dozvole riješio je DEZ iz Frankfurta koji je po prvi puta u svoju ponudu ove godine uvrstio proizvode iz Litve i Hrvatske.
Kineski posjetitelji ujedno će imati priliku saznati više o našoj zemlji i zahvaljujući predstavništvima HTZ-a u Frankfurtu i Šangaju koji su pripremili promotivne video materijale o Hrvatskoj.
Hrvatski proizvodi za hrvatski štand pribavljeni su i izloženi uz posredovanje tvrtke Budimir i Stipe Puđe iz Frankfurta koji je savjetnik DEZ-a za Hrvatsku.

Copyright (c) 1997.- 2020. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana